З метою недопущення погіршення ситуації, пов’язаної з реєстрацією спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь, обмеженими контрольно-наглядових функцій щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів у галузі ветеринарної медицини, санітарного та епідемічного благополуччя населення, системними порушеннями законодавства суб’єктами господарювання,діяльність яких може призвести до погіршення санітарно-епідемічної ситуації, у тому числі функціонування закладів освіти щодо організації харчування, керуючись законами України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області нагадує, що при закупівлі послуг з організації харчування дітей в закладах освіти необхідно забезпечувати неухильне дотримання вимог чинного законодавства до операторів ринку, а саме:
- наявності реєстрації потужностей з виробництва та/, або обігу харчових продуктів;
- наявності експлуатаційного дозволу;
- дієвої системи постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.





