ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Щодо наповнення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг

Зміївська міська рада інформує, що на виконання ч.11 ст.15 Закону України «Про соціальні послуги» Мінстерством соціальної політики проводиться впровадження та наповнення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг у частині обліку надавачів соціальних послуг. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 99 «Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг» затверджений Порядок формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.
Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі - Реєстр) - це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання, знеособлення і знищення даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг, визначених законодавством. 
Реєстр є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.
Одним із ключових завдань Реєстру є забезпечення механізму прозорості ринку надавачів соціальних послуг за рахунок реєстрації відповідних суб’єктів в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери. Завдяки функціонуванню Реєстру держава та органи соціального захисту населення матимуть доступ до інформації про всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання соціальних послуг.
Надалі інформація з Реєстру може використовуватися як для здійснення відповідних контрольних заходів за надавачами соціальних послуг, так і для спрощення процедури реєстрації таких надавачів для надання відповідних послуг, спрощення процесів отримання соціальних послуг громадянами.
Метою створення Реєстру є:
1) реалізації права особи/сім’ї на соціальні послуги;
2) профілактики складних життєвих обставин;
3) подолання складних життєвих обставин;
4) мінімізації негативних наслідків складних життєвих обставин;
5) обліку надавачів, отримувачів соціальних послуг та послуг, що їм надаються;
6) координації діяльності у системі надання соціальних послуг.
Реєстр ведеться шляхом внесення відповідних відомостей реєстраторами до реєстраційних карток і формування реєстраційних справ за кожним надавачем та отримувачем соціальних послуг.
Реєстратор - посадова особа суб’єкта реєстрації, яку уповноважено суб’єктом реєстрації на прийняття документів/відомостей, що подаються для внесення до Реєстру, та/або на внесення відомостей до Реєстру та яка має відповідні права доступу до Реєстру;
Для внесення до Реєстру надавач соціальної послуги повинен звернутися до реєстратора з відповідними документами, із переліком яких можна ознайомитися в постанові Кабінету Міністрів України №99 від 21.01.2021 року “Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг ”, зокрема, відповідно до п. 25 вищевказаної Постанови юридичні особи та фізичні особи - підприємці, що надають соціальні послуги, обов’язково подають:
заяву надавача соціальних послуг за формою згідно з додатком 3;
перелік соціальних послуг, які має право надавати надавач соціальних послуг, їх зміст та обсяг, умови і порядок отримання за формою згідно з додатком 4;
відомості про дату та результати здійсненого уповноваженими органами контролю за дотриманням надавачем соціальних послуг вимог, установлених законодавством про соціальні послуги (за наявності).
Юридичні особи та фізичні особи - підприємці крім документів/відомостей, зазначених в абзацах третьому і четвертому цього пункту, за бажанням подають:
копії штатного розпису надавача соціальних послуг і трудових договорів з найманими працівниками;
копії документів про освіту, свідоцтва про підвищення кваліфікації (за наявності), атестацію, неформальне професійне навчання, фаховий рівень працівників;
копії посадових інструкцій працівників;
копії особистих медичних книжок працівників;
довідку територіального органу ДПС про відсутність заборгованості із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів);
копію документа, що підтверджує право власності на приміщення або на право користування приміщеннями, які будуть використовуватися для надання соціальних послуг;
висновок фахівця з питань технічного обстеження будівель і споруд, який має кваліфікаційний сертифікат, про відповідність приміщення ДБН В.2.2-40:2018 “Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення”. У разі наявності у зазначеному висновку інформації про неможливість повністю пристосувати об’єкти надавача для потреб осіб з інвалідністю додатково подається інформація засновника (власника) надавача за погодженням із громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю про забезпечення розумного пристосування відповідних об’єктів згідно з частиною другою статті 27 Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”.
Для внесення в Реєстр відомостей про надавачів соціальних послуг,  надавачі у своїй діяльності мають відповідати Критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 року № 185.
Інформуємо, що у 2023 році проведено реєстрацію в Реєстрі Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» як надавача соціальних послуг по Зміївській територіальній громаді.
Для внесення даних до Реєстру необхідно звертатися до управління соціального захисту населення Зміївської міської ради за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 22, кімн.314 телефон для довідок (05747)33423.
 
© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.