ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Про запуск Національного порталу з імунізації

1 1200Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Вакцинація повинна і завжди залишається пріоритетом держави і суспільства, особливо це актуально в умовах воєнного стану. Поширення актуальної достовірної інформації про імунізацію є складовою цього пріоритету.

З метою покращення інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих в Україні створено Національний портал з імунізації https://vaccine.org.ua/.

Портал розроблено в рамках проекту «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я», який реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України». Він покликаний стати унікальним національним джерелом інформації про імунізацію для медичних працівників та пацієнтів, оскільки на одному інтернет-ресурсі викладено весь спектр надійних та достовірних даних з імунопрофілактики для громадян та медичних працівників: від переліку обов’язкових та рекомендованих щеплень до позицій технічних груп з імунопрофілактики в Україні та інших країнах.

Національний портал буде сприяти підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників. Він розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

В Бібліотеці вакцинації зібрані брошури, посібники та інші інформаційні матеріали для скачування як для особистої самоосвіти, так і для використання в роботі з пацієнтами.

Також на порталі можна знайти відповіді на найпоширеніші питання щодо імунізації (введення, транспортування та зберігання вакцин, графік щеплень та його порушення, безпека вакцин, юридичні аспекти вакцинації, вакцинація від конкретних інфекцій та протипокази до неї тощо) від провідних українських експертів з імунопрофілактики. За необхідності на Порталі можна скористатися спеціальною формою для того, щоб задати експертам питання.

Адреса електронної пошти для зв’язку з редакцією порталу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.img 20230420 132151 711 300x300

© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.