ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

До уваги мешканців громади!

Мінсоцполітики постійно працює над забезпеченням своєчасних соціальних виплат для підтримки найбільш незахищених верств населення.  Міністерство повідомляє, що з 01 січня 2023 року соціальні виплати автоматично продовжено на весь період дії воєнного стану  плюс один місяць після його завершення. 

У першу чергу виплати продовжені дітям у складних життєвих обставинах, зокрема дітям, над якими здійснюють опіку чи піклування; які є хворими на тяжкі захворювання; які мають інвалідність або чиї батьки ухиляються від сплати аліментів. 
Також продовжено строк виплат допомог громадянам, які не мають права на пенсію та/або є особами з інвалідністю; які мають інвалідність з дитинства або доглядають за такими особами (з інвалідністю I та II групи з психічними розладами). 
Працездатні осіби, які вимушено не працюють через догляд  за особою з інвалідністю I групи або особою, яка досягла 80-річного віку – до 31 грудня 2023 року для Вас діє перехідний механізм виплати раніше призначених щомісячних компенсацій. Допомога на проживання ВПО теж продовжена автоматично без необхідності подачі будь-яких документів. 
Водночас, в окремих випадках отримувачам допомог необхідно звернутися до органів соцзахисту, щоб підтвердити своє право на подальше отримання допомоги. Зокрема, мова йде про допомогу малозабезпеченим родинам та одиноким матерям, які отримують виплати на дітей, особам, які отримували тимчасову допомогу через досягнення загального пенсійного віку, але не набули права на пенсію, оскільки право на такі виплати повʼязано з оцінкою фінансово-майнового стану родин.
 ВАЖЛИВО! Звертатись за продовженням отримання виплат малозабезпеченим, одиноким та особам, які отримували тимчасову допомогу через досягнення загального пенсійного віку, але не набули права на пенсію, не потрібно, якщо отримувач таких допомог живе на тимчасово окупованій території або територіях проведення активних бойових дій. У цих випадках продовження також відбувається автоматично без звернення. Коли населений пункт за рішенням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виходить з переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, тоді необхідно звернутись до органів соціального захисту населення для подовження виплат соціальних допомог.
© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.