ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Зміївської територіальної громади!

З 01 січня 2023 року почала діяти загальна заборона Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», якою заборонено використання тонких, надтонких та оксорозкладних пластикових пакетів товщиною стінки до 50 мікрометрів на об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг. 

В той же час альтернативою не забороненою чинним законодавством України є:
- біорозкладні пластикові пакети з відповідним маркуванням;
- надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка;
- паперові пакети.
За порушення норм Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, застосовує до суб’єктів господарювання такі адміністративно-господарські штрафи:
- за розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг надтонких, тонких та оксорозкладних пластикових пакетів - у розмірі від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500-17000 грн), а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн),
- за безоплатне розповсюдження пластикових пакетів - у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.