Проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Національною соціальною сервісною службою України та Глобальним договором ООН в Україні запускає ІV щорічний конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці» (далі – Конкурс).






Сальмонельоз – гостре зооантропонозне інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми – сальмонели. Сальмонели мають здатність не лише стійко зберігатися в зовнішньому середовищі, а й розмножуватись в продуктах харчування, зокрема в м’ясних та молочних продуктах. Зараження відбувається переважно харчовим шляхом та контактно-побутовим. Переважно зараження людини відбувається через продукти харчування – яйця, рибу, м’ясо птахів, тварин, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, фрукти, кондитерська продукція, пиво.
Наразі в умовах війни в регіонах України відбуваються систематичні відключення світла які негативно впливають на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання.