Літо приносить нам сонячні дні, відпочинок на природі, свіжі фрукти, овочі прямо «з городу» та… кишкові інфекції.
Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – це численна група гострих інфекційних захворювань, що проявляються ураженням шлунково-кишкового тракту.
Забруднення харчових продуктів може статися внаслідок порушення правил особистої гігієни під час приготування, кулінарної та термічної обробки продуктів харчування.
З водою та їжею, брудними руками в рот потрапляють віруси та бактерії. Потім ці мікроби транспортуються в шлунок та кишечник, де починають активно розмножуватися та продукувати різні токсини. Симптоми хвороби можуть розвинутись у період від 30 хвилин до тижня після контакту зі збудниками інфекції.






Ще один успішно проведений тренінг в рамках проєкту «Психологічна підтримка та безконфліктність» відбувся 8 серпня 2024 року.
Єдина в Україні багатоканальна гаряча лінія за коротким номером 1552 сприяє у наданні інформаційної, консультативної підтримки сімейним формам виховання, внутрішньо переміщеним особам, а також 3ахисникам та 3ахисницям України і членам їх родин.