ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Звіт міського голови за 2019 рік

Відповідно до статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” надаю звіт про проведену роботу за минулий рік. Це цифри і факти, які відображають реальні результати діяльності міського голови і ради в цілому.

Організаційна робота міської ради

Для вирішення нагальних питань життєдіяльності міста у минулому році проведено 11 сесій Зміївської міської ради VІІ скликання, на яких прийнято 454 рішення, 70 з них стосувалося міського бюджету та економічних; 44 — комунальної власності та житлово-комунального господарства; 325 — земельних відносин; 15 — інших питань.

Виконання власних та делегованих державою повноважень здійснює виконавчий комітет Зміївської міської ради у складі 11 членів виконкому. У 2019 році проведено 12 засідань виконкому, прийнято 114 рішень. Більшість засідань проводилися у розширеному складі за участю керівників структурних підрозділів, комунальних підприємств, представників правоохоронних органів, освіти. Зміївським міським головою видано 68 розпоряджень з основної діяльності та 85 – з кадрових питань.

В звітному періоді затверджено граничну чисельність виконавчого апарату Зміївської міської ради у кількості 21 штатна одиниця, з них 18 штатних одиниць – посадові особи місцевого самоврядування.

Для міського голови важливо отримувати зворотній зв’язок з громадою. З початку звітного року до виконавчого комітету надійшло 755 звернення. За тематикою питань, як і раніше, першість утримують питання земельних відносин (передача земельної ділянки у приватну власність або оренду) — 345; на другому місці питання соціального захисту — 192; третє місце - робота комунального господарства — 152. Усі звернення розглянуто згідно з чинним законодавством.

Робота Зміївської міської ради здійснювалась із дотриманням вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Протягом 2019 року надійшов 51 запит на публічну інформацію, розглянутий відповідно до законодавства.

Відділ реєстраційних послуг міської ради надає послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, з реєстрації місця проживання. В сфері роботи з реєстром територіальної громади видано 7174 довідки про склад сім’ї; 1314 довідки форми 13; зареєстроване місце проживання 687 фізичних осіб; знято з реєстрації місця проживання 1051 особа; підготовлено та направлено 169 повідомлень про зняття з реєстрації; винесено 84 постанови про накладення адміністративного стягнення. В сфері реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у 2019 році проведено 630 реєстрацій, надано більше 1000 витягів з ЄДРПОУ.

При виконавчому комітеті міської ради ведеться квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. На даний час на квартирній черзі перебуває 53 особи.

Інспектором з благоустрою міської ради протягом року проведено 18 перевірок, складено 18 актів, складено 1 адміністративний протокол за порушення правил благоустрою.

Регуляторна діяльність

На даний час діють 16 регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами міської ради. Відповідно до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Зміївської міської ради на 2019 рік радою було прийнято 1 регуляторний акт, який за своєю структурою та змістом в повній мірі відповідає вимогам Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

Земельні відносини

Зміївською міською радою продовжується робота, спрямована на повне оформлення права користування земельними ділянками на території населених пунктів ради, своєчасну оплату та збільшення надходжень від плати за використання земельних ділянок комунальної власності територіальної громади. Протягом 2019 року міською радою укладено 12 нових договорів оренди землі, припинено дію 5 договорів оренди земельних ділянок. Загалом на сьогодні діє 121 договір оренди земельних ділянок площею 1895,32 га, які приносять щомісячний дохід в бюджет міста близько 307 тис. грн., з яких орендна плата юридичних осіб — 265 тис. грн.

Проведено 9 аукціонів з продажу права оренди на земельні ділянки, що дало можливість встановити розмір орендної плати за земельні ділянки в середньому 12,48%.

Бюджет

За 2019 рік до Зміївського міського бюджету надійшло 46 млн. 708 тис. грн. коштів загального та спеціального фондів з урахуванням трансфертів, без урахування трансфертів - 31 млн. 985 тис. грн. З них: до загального фонду фактично надійшло 30 млн. 050 тис. грн., до спеціального фонду - 1 млн. 935 тис. грн. Найбільшу питому вагу в доходах загального фонду міського бюджету посідає податок на майно - майже 39%, єдиний податок - майже 32%, акцизний податок - 21,5%.

Бюджет міської ради за 2019 рік виконано:

по загальному фонду:

до затвердженого плану перевиконання становить 3499,3 тис. грн., або 108,5%;

до уточненого плану невиконання становить 160 тис. грн., або 99,5%;

по спеціальному фонду:

до затвердженого плану перевиконання становить 943,2 тис. грн., або 178,8%; до уточненого плану - 552,8 тис. грн., або 134,5%.

Впродовж 2019 року міським бюджетом отримано:

По загальному фонду:

- субвенцію з районного бюджету на утримання дошкільних закладів освіти 14 млн. 501 тис. грн.

По спеціальному фонду:

- субвенції з обласного бюджету, як переможцям конкурсу “Разом в майбутнє”, 221,8 тис. грн.

За 2019 рік витрачено всього коштів в сумі 49 млн. 012 тис. грн., з них по загальному фонду - 28 млн. 666 тис. грн., та по спеціальному фонду - 20 млн 346 тис. грн.

У 2019 році освоєно коштів загального фонду:

- на утримання органів управління - 5 млн. 597 тис. грн.;

- на утримання дитячих дошкільних навчальних закладів -14 млн. 501 тис. грн. (99,7% виконання);

- на організацію та проведення громадських робіт - 47,4 тис. грн.;

- на інші видатки на соціальний захист населення (виплата допомог на лікування згідно з поданими заявами від громадян) - 247,4 тис. грн.;

- на благоустрій ради - 4 млн. 269 тис. грн.;

- на розроблення нормативно-грошової оцінки земель м. Зміїв - 184,8 тис. грн., (52,3% виконання);

- на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури - 2 млн. 808 тис. грн.

За 2019 рік на покриття витрат перевізникам по пільговому проїзду громадян районному бюджету надано субвенцію у сумі 524,3 тис. грн. Державному бюджету надано субвенції на загальну суму 184,69 тис. грн. (поліції, Службі безпеки України, Службі надзвичайних ситуацій).

За звітний період із загального фонду до спеціального передано 16 млн. 994 тис. грн.

За 2019 рік використано кошти спеціального фонду в сумі 20 млн. 346 тис. грн.

- на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури, інфраструктури доріг - 7 млн. 645 тис. грн.;

- на розвиток дошкільної освіти - 4 млн. 217 тис. грн.;

- на будівництво об'єктів комунальної власності - 1 млн. 479 тис. грн.

- на благоустрій ради - 1 млн. 146 тис. грн.;

- на експлуатацію та технічне обслуговування житлового фонду - 283,0 тис. грн.;

- на реконструкцію об'єктів комунальної власності - 533,5 тис. грн.

Передано іншої субвенції до районного бюджету на капітальні видатки 3 млн. 565 тис. грн. (капітальний ремонт мосту, водопроводів в м. Зміїв), до державного бюджету - 70 тис. грн.

Залучено кошти в сумі 31,6 тис. грн. на громадські роботи (благоустрій міст, сіл, селищ). Використано кошти, що надійшли від плати батьків за надані послуги (батьківська плата) на утримання ДНЗ в сумі 1 млн. 71 тис. грн.

Протягом року захищені статті фінансувались в повному обсязі та своєчасно, кредиторська заборгованість відсутня.

Житлово-комунальне господарство

Впродовж 2019 року виконавчий комітет міської ради спільно з депутатським корпусом, комунальними підприємствами ради значну увагу приділяли виконанню Програми благоустрою Зміївської міської ради та підвищенню рівня безпеки дорожнього руху. Робота проводилась в таких напрямках:

1.Поліпшення експлуатаційного стану дорожнього покриття вулиць, мосту, шляхопроводу міської ради, який передбачає проведення капітального та поточного ремонту:

- капітальний ремонт дорожнього покриття виконано на загальну суму 6 423 тис. грн. по вулицях: Покровська, Рогатинська, 30 років Перемоги, Залізнична, а також внутрішньо квартальних доріг багатоповерхових будинків і районі залізничного вокзалу;

- поточний ремонт дорожнього покриття доріг та тротуарів виконано на загальну суму 2 727 тис. грн. по 26 вулицях та провулках, серед яких: Таранівське шосе (дорога та частково тротуар), Фабрична, Адміністративна, Бутівська , Донецька (дорога та частково тротуар), Конституції, Пролетарське шосе (дорога та частково тротуар), Залізнична (дорога та частково тротуар) та інших;

- участь у фінансуванні робіт по капітальному ремонті мосту через р. Мжа в м.Зміїв. Обсяг наданої субвенції районному бюджету на виконання робіт склав 2 млн. грн.

2. Поліпшення загальної дорожньо-транспортної ситуації на дорогах ради та безпеки усіх учасників дорожнього руху, яка передбачає реконструкцію існуючих світлофорних об'єктів, встановлення додаткових елементів зниження швидкості та пристроїв регулювання дорожнього руху. В минулому році на зазначений напрямок використано 1млн.331тис. грн.:

- проведена “Реконструкція світлофорного об'єкту на перехресті вул. Гагаріна-вул. Покровська м. Зміїв Зміївського району Харківської області.”;

- розроблений проєкт реконструкції з обладнанням технічними засобами регулювання дорожнього руху ділянок доріг по вул. Широнінців, вул. Пушкарьова, вул. Конституції та вул. Вернигоренка, які прилягають до Зміївського ліцею №1 ім. З.К. Слюсаренка, яким передбачено влаштування: елементів зниження швидкості, зупинку зі сторони мікрорайону, тротуари по вул. Конституції та інші заходи безпеку дорожнього руху.

3.Вирішення питання освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових масивів, парків та інших об'єктів благоустрою:

- проведений капітальний ремонт зовнішнього освітлення міського парку на майдані Соборному, де встановлено 50 світлодіодних ліхтарів. Додатково встановлено та замінено на сучасні 137 ліхтарів в житлових масивах, мережа зовнішнього освітлення подовжена на 3,4 км. Загальна суму витрат на облаштування та утримання вуличного освітлення в 2019 році склала 1 млн. 341 тис.

4.Благоустрій місць відпочинку, фізичного розвитку та організації дозвілля мешканців територіальної громади та гостей міста з охопленням всіх частин міста загальною вартістю 2581,5 тис. грн.:

- 2 проєкти міської ради : “Ніхто не забутий, ніщо не забуте” та “Спорт-наше майбутнє” - стали переможцями обласного конкурсу “Разом в майбутнє”. При спільному фінансуванні міської ради, Харківської обласної ради та громадськості проведені роботи по благоустрою біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам (проведена заміна дорожнього покриття біля пам'ятника, встановлені паркові лави, проведено озеленення території);

- встановлені спортивні вуличні тренажери, лави для відпочинку у внутрішньобудинкових кварталах багатоповерхових будинків вокзальної частини міста;

- у центральному парку на майдані Соборному завершили роботу з озеленення, влаштували майданчики та встановили паркові лави.

- по Пролетарському шосе відкрито багатофункціональний спортивний майданчик розміром 32х18м з двошаровим поліуретановим покриттям, де можна грати у футбол, баскетбол, волейбол, гандбол, великий теніс;

- було збільшено фінансування на благоустрій, що дало змогу поповнити матеріально-технічну базу комунальних підприємств засобами малої механізації на загальну суму 106,3 тис. грн, а саме: снігоочисником, комбі машиною Техас, сніговідкидачем Техас, підмітальною щіткою; збільшили кількість працівників благоустрою, підремонтували існуючі транспортні засоби.

- з метою упередження загрози для життя і здоров’я пішоходів, транспортних засобів, пошкоджень лінії електропередач, будівель, споруд, недопущення виникнення аварійних і надзвичайних ситуацій, спричинених падінням зелених насаджень, міською радою знесено 128 та кроновано 26 аварійних та сухостійних дерев.

Дошкільна освіта

На території Зміївської міської ради працює 3 дошкільні заклади освіти, в яких функціонує 20 груп, в тому числі 5 груп раннього віку та 15 груп передшкільного віку загальною нормативною наповнюваністю 375 осіб. Проте, протягом 2019 року фактично заклади відвідувало 611 дітей. На теперішній час на черзі в дошкільні заклади освіти міської ради перебуває 320 дітей, актуальним є питання відкриття групи для дітей з особливими освітніми потребами.

На зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних закладів освіти протягом 2019 року було використано майже 1,9 млн.грн., що дало змогу придбати необхідні меблі, посуд, м'який інвентар, холодильне обладнання, пральні машини, водонагрівачі, ноутбуки, бактерицидні опромінювачі, а також провести капітальні та поточні ремонти системи водопостачання, доріжок, приміщень, завершити заміну дверей в ДНЗ №3 тощо.

В минулому році в закладах дошкільної освіти Зміївська міська рада завершила технічне переоснащення, направлене на забезпечення протипожежних заходів: монтаж системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей у Зміївському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №2 вартістю 478 тис. грн.

Реалізовано проект “Капітальний ремонт (утеплення фасаду) дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 за адресою: вул. Калініна, б.8, м. Зміїв, Зміївського району, Харківської області”, вартістю майже 1,4 млн. грн., результатом якого стало покращення матеріально-технічних, санітарних, естетичних умов перебування дітлахів та умов роботи працівників закладу, поліпшення клімату в приміщеннях

У дошкільних навчальних закладах забезпечується триразове харчування дітей, на яке у 2019 році використано 1,8 млн. грн. Оплата батьків за харчування дітей непільгових категорій становила 60% від повної вартості.

Фізична культура та спорт

Велику увагу міська рада приділяє залученню молодіжних громадських організації, клубів до участі у заходах, спрямованих на розвиток фізичної культури і спорту. Так, у 2019 році за підтримки міської ради ФК “Олімп” взяв участь в першості району з футболу, де посів ІІІ місце, а волейбольний клуб “Зміїв” виборов ІІ місце у відкритому Слобожанському кубку з волейболу. Організовано та проведено декілька турнірів з шахів, пляжного волейболу та армреслінгу.

Соціальний захист

Основне завдання міської влади у реалізації усіх державних, обласних та міських програм - це гарантія та підтримка соціального захисту тих категорій громадян, які найбільше цього потребують.

Відповідно до Програми соціального захисту населення Зміївської міської ради на 2018 - 2019 роки, у 2019 році були здійснені видатки в розмірі 247,433 тис. грн. для надання матеріальної допомоги мешканцям міської ради. У 2019 році матеріальну допомогу з міського бюджету отримали 189 громадян (у 2018 році - 118), з них: 1 особа, яка досягла 100-річного віку на суму 1,0 тис. грн., 16 громадян з числа учасників АТО на суму 19,2 тис. грн., 7 громадян на поховання своїх близьких родичів, які були соціально не застрахованими особами, на суму 10,7 тис. грн., 165 осіб в зв'язку з скрутним матеріальним становищем на суму 217,9 тис. грн.

Депутати Зміївської міської ради у 2019 році прийняли рішення надати субвенцію районному бюджету в сумі 524,320 тис. грн. на відшкодування втрат автоперевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян у приміському та міському пасажирському транспорті загального користування по м. Зміїв.

Сучасне життя ставить перед виконавчою владою дедалі складніші завдання, виконання яких вимагає значних фінансових вкладень. Обмеженість міського бюджету не дозволяє за один рік реалізувати все заплановане. Тож закликаю всю громаду визначити пріоритети і разом, спільно, наполегливо працювати, щоб всі ми могли сказати: “Ми любимо наше місто і робимо все, щоб воно стало кращим”.

лютий 2020 року

© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.